KUJDES NGA ARMIKU NJË HERË KURSE NGA MIKU NJË MIJË HERË

Mos i shpalos të gjitha kartat e tua para tjerëve, madje edhe para atij që është i shtrenjtë tek ti.

Sa të mundësh, ruaji shumicën e tyre dhe më të rëndësishmet vetëm se për veten tënde. Fshehtësia nëse del nga vet personi deri tek tjetri nuk llogaritet më fshehtësi, sado që tjetri e fsheh atë.

Ndoshta një ditë prej ditëve, dobitë personale dhe interesat e dynjasë bëhen më të shtrenjta për të se sa fshehtësitë e tua, madje edhe ti vet, e pastaj do të pendohesh kur nuk bën më dobi pendimi.

Ndoshta miku brenda kohe ndryshon, dhe ai i di dobësitë e tua, dhe ka mundësi që shumë lehtë të dëmton.

Kujdes nga armiku një herë, kurse nga miku një mijë herë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU