Krusha e Madhe si Prekazi i Dytê

Nê vitin 1998/9 fillojê lufta ne Kosovê
Hyrrên hjenat shkije,dhe vranê,pleqê,
Fêmijê,e Gra nuk i kêrsyen as,kafshête
Nuk lanê shtêpi pa i plaqkit,e po i kallê

Hyjnê shkijete se pari nê Prekazê e pastaj
Vazhduanê nepêr krejejt territorin,ne Kosovê
Vrajtên ne Prekaze nga Pleqêt,Femijêt,gratê,
E,deri tek Komandanti Legjendar-Adem Jashari

Vazhduan shkijet,nepêr Kosovê qa ishte e
Shqiptarve ata i pengonte,nisen shkijet me
Masakrue duke i nda,Burrat,nga grat e femija
Dhe pas,shpine te tyrre ata,ne menyrren me

Barbare i masakronte,britshin fêmija,e britshin
Babê e Nana,shkijet,zgerdhiheshin,duke,ofendu
Shkoni ju ne (Albani ) se ne Kosovê vendin nuk
E,keni le te ju pshtonê juve,UCK-ja se ju te gjithe

Njopjsi jeni,e tasahe shkoni ne ( Albani ) tek 
Sali Berisha,ndoshta aj ju pshtonê,vrane grin
Kta shkijete e zi,pastaj erdhe Nato-ja e shkijêt
Pase 78,dite u larguan,ndesa mbeten,shume,pa 

Baba e Nanê,e Grue e Femijê pa djale Burre e
Pa Babe e shumica edhe pa Nanê,Keshtu êshtê
Shkjau i zi,edhe ne Krush te Madhe,vrajti djegu
Shume Burra i la mbi 70% pa prindere shumê

Familje.All-llahu Azzuvexhel,shkijet inshalla i
Denone ndersa gjithe,ata qê kanê vdekurre,si
Shehide inshalla me Xhennetin-Firdeuzê ata i
Shperblenê,juve Baballar,Nana,Motra e Femije

All-llahu sabrinê juve jau dêrgofte me prinderit
Ne Xhennetin Firdeuzê juve ju takofte u rritshit
Ne rrugên Islame-Kombetare,paqi shêndetin e
Gêzime ndersa shkijete,dite e vete mos e pafshin

Sabri-Vilanci-1:04:2013: Suedi: