KRENARIA E RREJSHME (Gold AG vs Besiana Xharra).

Shkruan: Bujare GASHI

KRENARIA E RREJSHME

Te jesh racist eshte ta konfirmosh se je me intelegjence te ulet, keshtu e vertetoi shkenca!
Te publikosh gjera paragjykuese pa pardon duke shpreh krenari, tregon se te mungon etika dhe pergjegjesia intelektuale poashtu edhe ajo njerzore!
Te kesh shprese te behesh studente e sukseshme ne Columbia University eshte te kesh kalu pertej injorances dhe xenofobise!
Te trajtosh njeriun apo bashkombesin tend te qfaredo feje si vella apo moter eshte te jesh evolu si specie homosapiene!
Fatkeqesisht kjo gje nuk ka mundesi te ndodhe me te ashtuquajturen shqiptare Besiana Xharraj, e cila me status te limituar perkohesisht gjindet si studente ne Amerike(nje shtet ku racizmi ndalohet dhe denohet me ligj) per “shkollim” perderisa jeton me dy personalitete te ndryshme: personaliteti (A) origjinal i Kosoves-si nje raciste shpifese dhe anti-Islamit, dhe personaliteti (B) maskues ky i perkohshmi ne Amerike-si nje gjynahe e Kosoves se pasluftes, e cila respekton te gjitha racat e te gjitha besimet, dhe vetem po e kerkon shancen qe te ndihmohet dhe “edukohet” ne Amerike!
Shkollimi i saj paguhet edhe nga taksat e Arab-Amerikaneve, dhe poashtu edhe Shqiptarve-Amerikan te besimit Musliman per te cilet kjo propagon me urrejtje, dhe pargjykon me krenari!

Nje ekipe EUGENIKE, Gold Ag-in do ta klasifikonte pa problem si Evropian me tipare te dukshme te races Dinarike(Dinaric) race kjo e njohur dhe e lakmuar nder shume vende Evropiane!

Ndersa Xharren e njejta ekipe mund ta verteton dhe ta klasifikon si Evropiane me prevalence te tipareve se Afrikes Veriore!
Percaktimi i races nuk determinohet nga besim fetar e qe besa as nga ngjyra natyrale apo artificiale e flokeve!

Fytyra Dinarike e Gold Ag, me tipare te prehta dhe dimenzione delikate ne ngjajshmeri si te Napoleon Bonapartes padyshim deshmon dukshem karrshi asaj xharres se te jesh Evropian eshte paksa me e komplikuar se qe mendohet!

Homosapienet e zhvilluar ne Evrope jane evolu pertej veglave te gurit, mosdijes dhe urrejtjes se panevojshme!

As hulumtimi i ADN-s me haplogrupe nuk mjafton, e lere me besimi apo nje pamje e jashtme fizike, qe te del nje qelize xenofobike perplot krenari t’ja determinon qenies njerzore se ku e paska vendin ne kete Planet!!

Eh tash shume prej jush keni mundesine te kuptoni pse disa vende si Amerika zhvillohen, dhe japin privilegjin nje xharres se botes se trete te shkollohet, pa ja paragjykuar injorancen apo tiparet fizike te pa konstatuara!!

Amerika me yrrnek autokton, Afrikan, Evropian, Latin, Aziatik… jep shancen qdokujt qe te evulohet, dhashte Zoti qe xharraj te kthehet ne Kosove me nje korteks dhe lens te zhvilluar per standarde te shekullit 21!!./kohaislame

12654237_10154486993996258_2492164707236984809_n