Kosovarë, kujdes nga kjo thirrje në WhatsApp

Kosovarë, kujdes nga kjo thirrje në WhatsApp

Rrjetet sociale janë duke u bërë të popullarizuara çdo ditë e më shumë.

Megjithatë, kohëve të fundit, sulmet kibernetike kanë kapluar shumë nga rrjetet sociale, si Facebook, Instagram, etj.

Së fundmi, WhatsAppi është ”viktima” e radhës e këtyre sulmeve të panjohura, transmeton IndeksOnline.

Tani, përdoruresit janë paralajmëruar që të mos i përgjigjen thirrjeve të panjohura në WhatsApp.

Kjo pasi që një vrimë e sapo publikuar e sigurisë lejon marrjen nën kontroll të kamerës, mikrofonit, fotove, dhe mesazheve në telefonat tuaj nëse ju i përgjigjeni thirrjes.

Teknikisht, e tëra që i nevojitet një hakeri për të marrë nën kontroll telefonin tuaj, është numri i telefonit.

Përndryshe, vrima në fjalë është e rregulluar në versionin e fundit të WhatsAppit./IndeksOnline/