KOHA KUR PRANOHEN LUTJET

1. Në sexhde.

2. Pas uljes së fundit në namaz ( teshehudit të fundit ) dhe para daljes prej namazi ( para selamit ).

3. Pjesën e tretë apo të fundit të natës.

4. Mes ezanit dhe ikametit

5. Gjatë thirrjes së ezanit

6. Orët e fundit pas namazit të ikindisë, pra para namazit të akshamit, ditën e Xhuma.

7. Lutja e vëllait për vëllanë e tij musliman, jo të pranishëm, nuk refuzohet.

8. Gjatë udhëtimit.

9. Kur të bëhet padrejtësi. Nuk ka perde mes lutjes së atij që i bëhet padrejtësi dhe Allahut, lutja e tij nuk refuzohet!

10. Lutja e nevojtarit dhe atij që është në nxorët.

11. Lutja e prindit për fëmijën e vet.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU