Ja si të shihni se sa kohë keni kaluar në Facebook dhe Instagram

Ja si të shihni se sa kohë keni kaluar në Facebook dhe Instagram

Facebook njoftoi kohët e fundit një tipar të ri: gjiganti i rrjetit social po u jep mundësinë përdoruesve të dinë sesa kohë po shpenzojnë në Facebook dhe Instagram.

Për të përdorur këtë funksion, do të duhet të përdorni aplikacionet celulare. Vlen të theksohet se ai përcakton se sa kohë kaloni në Facebook ose Instagram në telefonin tuaj. Çdo kohë e kaluar në Facebook ose Instagram në një shfletues normal nuk do të llogaritet.

Megjithatë, nëse jeni një person i cili kryesisht bashkëvepron me Facebook ose Instagram në telefon, atëherë ai me të vërtetë mund t’ju ndihmojë për të kuptuar nëse mund të jeni i varur nga smartfoni juaj.

Për të parë se sa kohë keni shpenzuar në Facebook, shkoni te Cilësimet> Koha juaj në Facebook.

Për të parë se sa kohë keni shpenzuar në Instagram, shkoni te Cilësimet> Aktiviteti juaj. Nëse nuk e shihni këtë veçori, është për shkak se është ende në procesin e marrjes së funksionit.

Pasi të keni akses në funksion, do të jeni në gjendje të shihni një tabelë që tregon se sa kohë keni shpenzuar në Facebook ose Instagram çdo ditë, së bashku me një gjatësi mesatare kohore në ditë për gjithë javën.

Ju gjithashtu mund të vendosni një limit ditor se sa kohë do të shpenzoni në Facebook dhe aplikacioni do t’ju njoftojë kur të kaloni atë kufi.

Nëse masat e fundit të Facebook nuk janë të mjaftueshme, ka shumë aplikacione që mund t’ju ndihmojnë të luftoni varësinë tuaj ndaj smartfonëve dhe t’ju inkurajojë të shpenzoni më pak kohë.