Ja sesi të hapni aplikacionet si administrator në Windows 10

Ja sesi të hapni aplikacionet si administrator në Windows 10

Nisja e aplikacioneve si administrator në Windows u jep atyre privilegje shtesë. Kjo i lejon ata të redaktojnë regjistrin, të ndryshojnë skedarët e sistemit dhe të aksesojnë dosjet e tjera që zakonisht janë të kufizuara.

Nëse keni ndonjë aplikacion që përdorni çdo ditë, që gjithashtu kërkon privilegje nga administratori, do të dini se sa e bezdisshme mund të jetë që vazhdimisht të klikoni me të djathtën në shkurtore ose EXE dhe të zgjidhni Run as Administrator.

Fatmirësisht, ekziston një mënyrë për të bërë që aplikacionet të funksionojnë automatikisht në modalitetin e administratorit. Ju do të duhet vetëm të pranoni paralajmërimin e UAC-it kur të filloni.

Për të hapur aplikacionet në modalitetin e administratorit, ndiqni udhëzimet hap pas hapi si më poshtë.

Hapni menunë Start.
Në listën Të Gjitha Aplikacionet, lëvizni poshtë dhe gjeni aplikacionin që dëshironi të ndryshoni.
Klikoni me të djathtën mbi emrin e aplikacionit dhe shkoni te Më shumë> Hapni vendndodhjen e skedarit.
Do të hapet File Explorer. Përsëri, klikoni me të djathtën mbi emrin e aplikacionit.
Klikoni mbi Karakteristikat dhe zgjidhni faqen e
Zgjidh e
Së fundi, shënoni kutinë e zgjedhjes pranë Hap si administrator.
Klikoni në OK për të ruajtur ndryshimet tuaja.
Tani aplikacioni juaj do të hapet në modalitetin e administratorit sa herë që e hapni atë. Nëse doni të hiqni të drejtat automatike të administratorit, ndiqni hapat e mësipërm dhe hiqni zgjedhjen në kutinë e kontrollit në Hapin 7.