Ja pse nuk duhet ta ndaloni teshtimën

Më shumë se një e treta e femrave e mban teshtimën për arsye edukate. Teshtima konsiderohet si “joelegante”, veçanërisht kur je në shoqëri. Por, kjo shihet shumë gabim nga këndvështrimi mjekësor. Në këtë mënyrë krijohet presion në sinuse, i cili i shtyn agjentët e sëmundjes në sinuse apo madje në drejtim të veshit të mesëm.

Aty mund të krijohet një inflamacion. Vetëm kush teshtin me një “apshu” të fortë, shporr mikrobet nga hunda. Megjithatë, duhet që personi i sëmurë të bëjë kujdes gjatë teshtimës, duke kthyer kokën në anën tjetër dhe duke përdorur një shami hundësh. Përndryshe viruset lëshohen si raketë për disa metra në dhomë. Mjekët këshillojnë të vërehen mirë sekrecionet e hundës.

Nëse ato janë të verdha apo të gjelbra, mund të tregojnë për një infeksion bakterial. Atëherë duhet mjeku. Shfryrjen e hundës bëjeni lehtë, pa shumë presion. Mbani një vrimë të hundës mbyllur.

Duhen larguar sekrecionet që mund të largohen lehtë, pa ushtruar shumë presion. Presioni i lartë mund të çojë sekrecionet e ngarkuara me viruse në çdo të shfryrë, drejt sinuseve. Fatkeqësisht, kalimi i një viroze nuk të bënë imun ndaj të tjerave. Ka rreth 200 viruse të ndryshme, të cilat konsiderohen si shkaktarë sëmundjesh. /Zëri/