Ja çfarë i ndodhë trupit tuaj kur i konsumoni 2 banane në ditë

Bananet janë një ushqim tepër i shëndetshëm e të cilat iu ndihmojnë të luftoni shumë sëmundje të ndryshme.

Ato janë të pasura me saharoze, fruktoza, glukozë, fibër.

Një studim i fundit thotë se 2 banane mund të ju mbushin me energji të mjaftueshme për ta përballuar një sesion të ushtrimeve prej 90 minutave.

Ndoshta kjo është edhe arsyeja kryesore se pse bananet janë fruti i preferuar i atletëve.

Ja çfarë i ndodhë trupit tuaj kur ju konsumoni banane:

Ulçerë

Bananet përdoren si ilaçe natyrale për plot sëmundje.

Bananet janë shumë të shëndetshme për ulçerën sepse e reduktojnë pezmatimin dhe aciditetin e tepruar.

Anemi

Bananet janë të pasura me hekur, prandaj konsumimi i rregullt i tyre mund të ju ndihmoj që ta luftoni aneminë.

Shtypje të gjakut

Bananet janë të pasura me kalium dhe kanë pak soidum, gjë që e bën të përsosur për nivelin e shtypjes së gjakut.

Kontroll i temperaturës

Për shkak të efekteve të saja natyrale, në Tajlandë dhe shumë vende tjera, bananet përdoren për ta ulur temperaturën e nënave të ardhshme.

Depresion

Bananet gjithashtu janë të pasura edhe me triptofan, e cila është e konvertuar në serotonin, gjë e cila ndikon që ju të ndiheni të relaksuar dhe që iu ndihmon ta luftoni depresionin. /lajmi.net