MOS U ZEMËRO!!

Ndërkohë që prindi e pastronte makinën e tij të re, i biri gjashtëvjeçar, e merr një gurë dhe e gërvishtën njërën pjesë të makinës! Në kulmin e zemërimit, prindi, e merr dorën e të birit, dhe pa mos ndjerë gjë,  i bie fortë disa herë, edhe atë me një çelës hekuri, që përdoret nga ana e mekanikëve për makina! Kjo bëri që të birit, t’i këputen gishtat e dorës së tij!!

Në spital, i biri, e pyeste prindin e vet, se kur do t’i rriten gishtat e mi?!

Nga këto fjalë, babai ndjente dhembje të madhe në shpirt. Doli nga spitali, dhe shkoi deri tek makina, dhe filloi të sillet shumë herë rreth saj! U ul në tokë duke qarë, dhe i shikonte vijat që i kishte pas bërë i biri i tij në makinë, dhe e vërejti se i biri e kishte pas shkruar: “Babai im! I dashuri im!”.

Të dashurit e mi!

Dashuria dhe zemërimi nuk kanë kufij!

Jepi vetes shansë të qetësohesh para se të marrish ndonjë vendim, për të cilin do të pendohesh gjatë tërë jetës tënde!

Para se të flesh, falja të gjithëve! Pastroje zemrën tënde me falje dhe mëshirë, do të shijosh ëmbëlsinë e imanit!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU