Irfan Salihu, edhe disa hoxhallarë të tjerë, kanë mbetë të vetmit burra/qytetar të hajrit

Bujare Gashi

Unë e vëzhgova pak a shumë karakterin e hoxhës apo qytetarit Irfan Salihut në disa ligjerata dhe në njëren për të cilen është duke u akuzu kinse për racizem dhe urrejtje…

Në këtë video të gjatë nuk pashë asgje për tu shëndrru në diqka alarmuese e aq më pak në aferë ligjore!!!

Duke e marrë parasysh se qfarë vendi fallc dhe i improvizuar është Kosova, dmth as shtet nuk është hoxha apo lirisht të identifikohet si vetëm Irfani apo Irfan Salihu, edhe disa hoxhallarë/dijetarë të tjerë, kanë mbetë të vetmit burra/qytetarë të hajrit për ta pa mirë e mirë kalbjen e kombit në mënyre mikroskopike ne qdo aspekt të mundshem.

Hoxha/Irfan Salihu apo Irfani, ku flet për raste të droges institucionet psikiatrike, prostuticion, dhe papërgjegjsinë familjare, ka goditur aq sakt sikur të ishte hulumtues profesional i statistikave dhe problemeve shoqërore!

Dmth, të gjitha që ka permend për problemet sociale janë të vërteta me dëshmi, ato edhe munden me u konfirmu me statistika nga vet organet perendimore!

Këtu po flas jashta identitetit të tijë fetar, dmth vezhgim pa u përzi feja po vetem faktet!

Për të gjitha që Irfan Salihu paraqet në atë video, janë më se të vertetat e hidhura, që askujt prej nesh nuk na konvenon me I ndegju!

Sa I perket racizmit, që të gjithë e dijmë se qfare preferenca kemi e sidomos kur eshte puna tek identiteti kombetar, padyshim se secili pajtohet qe preferon te kombit te vet (per arsye tejet te logjikshme) ne kete rast eshte se qytetari Irfan Salihu pa rezerva dhe pa kungja e ka shpreh publikisht ne menyren e vet!

Ndersa kur I ashtuquajturi publicist/akademik- dosti I Kadarese, siq eshte Fahri Xharra, kur ai flet, shkruan dhe publikon ne menyren me arrogante dhe paragjykuese kunder muslimanve dhe ne favor te kishave, te sy-kaltertve dhe flok-bjondeve si raca autoktone arbenoro-shqiptare, ai fashist as qe hetohet e lere me te bezdiset nga mediat apo organet ligjore!

Problemi qendron jo aspak te Irfan Salihu, por vetem te politikanet e kolonizuar te cilet jane zhytur ne lakmine e fames e luksozitetit, dhe ju mungon korteksi dhe bolet per ta qmu me pergjegjesi individin i cili fatkeqesisht demton veten, per ta promovu e prezervu dinjetetin njerzor, dhe mbi te gjitha ngrite vlerat ne interes te kombit!

Si nje qytetare me banim dhe ballafaqim te lloj-llojshem qdo dite ne boten e civilizuar, mundem vetem me i qmu ligjeratat dhe karakterin e vertete pa maska te Irfan Salihut!