Ikën çastet e robërisë

Ikën çastet e robërisë Erdhën çastet e panvarësisë Mjaftë kem vujtë e kem duru Prapëseprapë lirinë e kemi taku Mjaft Serbia na ka sundu Mjaft dhimbje na ka shkaktu Vrau,dogji,dhunoi,përzuri,e masakroi UÇK-ja e SHBA-ja planin tutje ja shkurtoi Me na zhdukë krejt kanë ëndërru Që nën Serbi këtë vend me lanë Kurthet afatgjata kriminelav ju kanë dështu Tani Kosova emrin shtet n’vete e mbanë Faleminderit Zot që na ke mundësu Që ne përmes shkaqeve këto ditë me i përjetu Me lejen Tënde u bë kjo mrekulli Ne shqipëtartë fatlum e serbët fat zi Pavarësinë e gëzon Kosova Shqipëria Shkupi e Kumanova Gostivari e Tetova Gëzon Shkodra e Ulqini Tivari e Vlora Armikut iu thafshin gjymtyrët ju thaftë dora Gëzon Kosova e gëzon dhe Diaspora Gëzim anembanë ku ka shqipëtar Të gëzuar dhe shumë popuj,shtete të huaja Që me neve janë krenar. Autor;”Bajram Hajdini” Kodi I Panvarësisë; shkurt 2016. Mitrovicë .