Hudhra ju mbron nga shumë sëmundje

Studiuesit amerikanë zbuluan se rolin kryesor për këtë e luan një karbohidrat që gjendet në hudhër

Sipas studimit të ri, hudhra ndihmon shëndetin e njeriut në shumë mënyra. Ata tregojnë se një përbërës i hudhrës e mbron trurin nga plakja dhe sëmundjet.

Hudhra mund të parandalojë sëmundjet neurologjike të lidhura me moshën, si Alzhaimeri apo Parkinsoni.

Studiuesit amerikanë zbuluan se rolin kryesor për këtë e luan një karbohidrat që gjendet në hudhër.

“Hudhra është një nga ushqimet më të përdorura në botë dhe një derivat karbohidratesh i hudhrës, i njohur si FruArg ka rol në përgjigjen mbrojtëse të trupit”, thotë Zezong Gu, profesor i asociuar i patologjisë. /ZERI/