Hoxhë Ylli Buraniqi

Ylli Ferid Buraniqi.
Ka lindur ne Dobrac , Shkoder me 14 / 06 / 1975 .
1981 – 1989 mbaron shkollen fillore “ Isa Jakupi “ Dobrac .
1989 – 1993 mbaron shkollen e mesme “ Veterinare “ ne Shkoder .
1993 vazhdon studimet ne institutin e gjuhes “ Dirrasatul Khassah “ ne Universitetin Islamik te Kairos ,( Egjipt ) “ Al-Azhar .
1995 punon si perkthyes I sektorit te dawes ( thirrjes Islame ) me shoqaten “ WAMY “.
1998 diplomohet , per mbrojtjen e gjuhes arabe , ne institutin e gjuhes “ Maahedul Lugatil Arabijeh “ ne Universitetin Islamik te Rijadit ( Arabi Saudite ) Al- Imam .
2006 diplomohet , ne fakultetin “usulud dijn “ ne universitetin Islamik “ Al-Imam “ ne Rijad .
2007 ne janar , deri ne plrill te 2008 , ka sherbyer si imam hatib , dhe vais ne xhamine e madhe “ Ebu Bekr “ ne qytetin e Shkodres .
2010 nga qershori dhe deri tani , vazhdon te sherbeje si imam , hatib dhe vais ne xhamine e “ Kirasit “ Shkoder .

Telefon : 0041787715881

Email ylliburaniqi@hotmail.com