Hoxhë Rexhep Lushta

Emri: Rexhep Lushta Datelindja: 18.08.1971 Vendlindja: Mitrovice Shteti: Kosove

Shkollimi : Medreseja e Mesme “ Alauddin” Prishtine 1990 Fakulteti I Sheriatit – Univeristeti I Medines 1998 Pervoja e punes: Kryeimam I Bashkesise ISlame Mitrovice qe nga viti 1999 Angazhimet profesionale: Jam perkthyes I disa broshurave nga gjuha arabe: si p.sh: Mburoja e Muslimanit, sqarim I fjales La Ilahe Il-lallah, I derguari a.s dhe Namazi, si dhe jam autor I librit : Si ta kryej Haxhin, si dhe kam te botuara shume tema ne revisten Dituria islame………. Poashtu kam perfunduar edhe shume trajnime profesionale si: metodat e thirrjes, metodologjia e mesimit te gjuhes arabe, rruget e te mesuarit te Kur’anit te madherishem, etj…. Gjuhet: Arabe, Shqipe, Kroate, Boshnjake, MAqedone….si dhe qendroj mire me gjuhen Angleze… Pervojat e tjera: jam I angazhuar edhe ne shoqerin Civile ne Kosvoes qe nga pas lufta, kam marr pjese ne shume semianre dhe trajnime me karakter kombetar dhe nderkombetar, Jam trajner I certifikuar edhe ne keto lami: “Menaxhim Konflikti”, Ngritja e resurseve Njerezore”, Ndertimi Paqes etj….. Gjithashtu kam fituar edhe çmimin Amabasaor per paqe per vitin 2011,…..Është Martuar dhe kam 4 femij.