Hoxhë Emin Ademaj

Emin Ademaj: Është hoxhë i nderuar nga Kosova. Ai përfundoi studimet në fakultetin e Sheriatit në Universitetin Islamik në Medinën e Ndershme. Ai i vijon studimet e magjistraturës në universitetin e Jinanit në Tripolin lindor – Liban. Ai shquhet për modestinë dhe angazhimin e tij në thirrjen islame përmes përkthimeve, ligjëratave dhe punës së tij si imam në një nga xhamitë e rrethit të Shtimes – Kosovë.