Hoxhë Bledar Haxhiu mbi egzekutimin 47 shtetasve në Arabinë Saudite

Shpesh here ngjarje te caktuara qe ndodhin qofte edhe shume larg nesh, nxjerin ne pah fytyrat e verteta te disave te cilet i kemi ne gjirin tone.

Nje gje e tille ndodhi dhe me vendimet qe mori shteti i Saudise kunder 47 shtetasve te saj duke gjykuar me ekzekutimin e tyre si shkak i veprave dhe ideve terroriste.

Kaq u desh per disa qe te shfynin mllefin dhe te villnin vrerin ndaj ketyre vendimeve, te cilat Saudia i pa me te drejte se vene ligjin ne vend.

Me e habitshmja ne keto ngjarje eshte nderhyrja e Iranit duke kritikuar ekzekutimin e shtetasit Saudian Nemir Bakir Nemir thuaj se Irani eshte nje shtet qe nuk vret dhe nuk ekzekuton.
Irani eshte shteti numer nje qe ekzekuton dhe var per çeshtje politike, dhe fetare duke u nisur nga prapavija sektare.

Nje e treta e popullsise se Iranit jane sunite e megjithate Irani i mban te shtypur e ne presion duke ekzekutuar ne menyre te perseritur prej popullsise sunite aq sa kjo mund te quhet dhe shfarosje ne mase e nje popullsie e cila nuk i perkon besimit te sistemit Iranian.

E njejta gje ndodh edhe me disa te ashtequajtur intelektuale muslimane Shqipetare, te cilet ne realitet tashme nuk jane gje tjeter vetem se nje megafon i Iranit por qe flet ne gjuhen shqipe ne sherbim te interesave te Iranit.
Keta tipa keto ngjarje i shfryrezojne si terren propogandistik dhe perbaltje duke fabrikuar çdo lloj lajmi dhe duke derdhur te gjithe genjeshtrat e mundeshme me te vetmin qellim qe te perfitojne sadopak duke manipuluar opinionin publik ne pergjithesi dhe Muslimanet ne veçanti.
Po çe shtyn Iranin dhe aleatet e tij qe te shfrytezojne kete ngjarje?
Dihet se Iranit nuk i ka ardhur keq per 44 sunitet Saudian te cilet u ekzekutuan me akuzen per terrorizem, porse dhimbsuria e saj eshte per nje person te vetem dhe ky eshte nje lider fetar i sektit shiit Nemir Nemir i cili dhe ai u ekzekutua me te njejten akuze (thua valle se terrorizmi nuk te njejtin status).

Habija me e madhe rreth ketij fakti eshte se e gjithe kjo e qare me lote krokodili prej kraheve dhe mbeshtetesve te Iranit ne rajon behet pikerisht per nje terrorist i cili ka ngritur armet ngaj shtetit, fton ne mosbindje civile dhe per anarshi dhe çrregullime ne vendin e dy xhamive te shenjta, dhe ndarje nga pjesa tjeter e ketij shteti, ne nje kohe qe vete ky shtet (Irani) ndermer me qindra ekzekutime kundrejte sunive te Iranit dhe kjo ne menyre te perseritur dhe vrasjet e çdo muaji e tejkalojne numrin e te ekzekutuarve te Saudise.

Duke u nisur nga ky fakt Irani e din qe argumentat e tij jane te dobeta dhe te pafuqishme ndaj dhe fabrikon lajme false se gjoja Saudija ka lidhur mardhenie me Izraelin, apo se prince te familjes mbreterore kane deklaruar se ne rast mesymje te Izraelit ndaj palestinezeve do te mbeshtesin Izraelin!

Per fat te keq nje gje te tile po bejne dhe megafonet e Iranit ne tokat shqiptare nepermjet mediave ku kane ndikim si Impakt, Asabija, ne te cilat ka akses te drejteperdrejte pro shiisti i zbuluar tashme Olsi Jazexhiu (faqeziu).
Jo me larg se dje ky tip shpif ne menyre te paturpshme, duke perkthyer artikuj gjoja nderkomtare por qe burim e kane nga gazetat dhe burimet sektare shiite te Iranit, Irakut, Kuvajtit, Libanit a gjetke.
Nese faqeziu e ben kete gjoja per demaskimin e sistemit Saudian sepse ka nje faqe te zeze ne histori, nuk e di sa te bardhe e ka faqen e historise Irani -per llogari te te cileve punon-, te cilet kane nje histori te mbushur plot gjak e krime.
Nese e ben kete gjoja se Saudia ka shkaktuar dobesimin e perandorise Osmane, perseri nuk i ecen sepse Irani me shtetin e tij Safavid dhe Khumenjan kane qene gjate gjithe historise nje thike ne shpinen e perandorise Osmane.
Nese thote se e ben si shkak i sektarizmit qe ka shteti Saudian, edhe kjo nuk i shkon sepse, dihet boterisht qe Irani eshte shteti i vetem me prapavije sektare, dhe se sunitet ne kete vend nuk kane as nje te dhjeten e te drejtave dhe privilegjeve qe kane shiat ne Saudi.
Atehere Jazexhiut nuk i mbetet gje tjeter vetem se sherbesa qe ai ben per qarqet e Iranit kundrejt mbeshtetjes monetare.