Hani karotë, parandaloni kancerin

Janë zhvilluar shumë studime mbi karotën dhe së fundi është zbuluar edhe një tjetër dobi e saj.

Si një depozitë e vitaminës A, karota është mike e syve dhe mëlçisë, ndërsa një studim i zhvilluar së fundmi ka konstatuar edhe një here rëndësinë e kësaj perimeve për shëndetin tonë, transmeton “Zëri“.

Specialistët që analizuan karotën arritën në përfundimin se “perimja mrekullibërëse” parandalon kancerin dhe diabetin.

Studimi i Universitetit të Stanfordit doli në përfundimin se përbërësi beta karoten ul rrezikun e diabetit Tip 2 dhe parandalon kancerin, por edhe shumë sëmundje tjera. /ZËRI/