Google Phone tash mund të bllokojë paraprakisht thirrjet e padëshiruara

Google po merr më shumë hapa për të mbrojtur përdoruesit e Android nga shqetësimi i tyre prej thirrjeve të padëshiruara dhe potencialisht të dëmshme. Disa aplikacione, të tilla si Truecaller, kanë qenë për një kohë të gjatë për të ndihmuar përdoruesit të bllokojnë këtë lloj kontakti të pa kërkuar, por disa përdorues të Android tani mund të përfitojnë nga ky lloj filtri pa ndonjë program shtesë.

Aplikacioni Google Phone, i cili është përfshirë në versionin e Android aksioneve, është përditësuar sot, dhe tani bën të mundur që përdoruesit të filtrojnë automatikisht thirrjet e papërshtatshme (spam). Aktivizimi i funksionit (i cili është i parazgjedhur automatikisht) nënkupton që përdoruesi nuk do të marrë asnjë lloj njoftimi se një telefonatë është bërë në qoftë se Google e njeh numrin si një kontakt potencialisht të padëshiruar, njofton The Verge.

Thirrjet që janë bllokuar do të vazhdojnë të shfaqen në histori, por telefoni nuk do të bjerë gjatë telefonatës, dhe nuk do të ketë ndonjë njoftim për të paralajmëruar përdoruesin për një telefonatë të humbur.

Përveç kësaj, nëse thirrësi vendos të lë një mesazh në postën zanore, marrësi do të jetë ende në gjendje të ketë qasje në të.

Aplikacioni Google Phone nuk përfshihet me çdo telefon Android, pasi disa prodhues telefonash vendosin të përfshijnë aplikacionin e tyre të thirrjeve, por ata që kanë Google Phone duhet të kenë tashmë azhurnimin.