Google paditet për ndjekjen e padëshirueshme të lokacionit të telefonave

Google paditet për ndjekjen e padëshirueshme të lokacionit të telefonave

Një padi e paraqitur në gjykatën federale në SHBA akuzon Google për përgjimin e privatësisë së njerëzve duke ndjekur vendndodhjen e përdoruesve të telefonave pavarësisht se cilësimet e “historisë së vendndodhjes” janë fikur, bën të ditur Daily Mail Online.

Padia e paraqitur të premten nga një njeri në Kaliforni kërkon dëmshpërblime për dëmtime të paspecifikuara së bashku me statusin për të përfaqësuar të gjithë përdoruesit e iPhone në SHBA ose telefonave të cilët kanë fikur historikun e vendndodhjes në mënyrë që të mos kenë lëvizjet e tyre të përgjuara nga Google.

“Google ka shfaqur bindshëm për përdoruesit e sistemit të tyre operativ dhe aplikacioneve që aktivizimi i cilësimeve të caktuara do të parandalojë ndjekjen e lokacionit gjeografik të përdoruesit,” është deklaruar në padi. “Ky përfaqësim ishte i rrejshëm.”

Padia akuzon Google për shkeljen e ligjit të privatësisë dhe citon një raport të lajmeve të javës së kaluar të konfirmuar nga studiuesit e universitetit.

Google nuk iu është përgjigjur një kërkese për koment.