Google lanson aplikacionin e ri për podcast

Google lansoi në heshtje një mënyrë të re për përdoruesit e Android për të dëgjuar emisionet në audio (podcast) dhe për t’u abonuar me shfaqjet që ata i pëlqejnë – dhe tashmë punon në telefonin tuaj.

Kompania për prodhim Podcast Pacific Content u bë partnere ekskluzive në të drejtat: në thelb, Google tani paraqet podcast info dhe listë të rendit në rezultatet e kërkimit në pajisjen tuaj Android dhe ju mund të sinkronizoni ato menjëherë – nuk nevojitet instalim i aplikacionit, shkruan The Next Web.

Për të filluar, kërko vetëm një shfaqje duke përdorur Google Search ose Google Assistant me një pyetje si “bbc podcast”.

Ju do të prezantoheni me informacionin rreth shfaqjes, dhe një listë të episodeve të fundit që ju mund të filloni të luani menjëherë; ka edhe një ikonë të podcast-ëve në krye të faqes.

Përdoruesi i podcastit ka funksionalitetin themelor të rishikimit dhe aftësinë për të shkarkuar episode për dëgjim jashtë linje, si dhe një kontroll shpejtësie për ata që dëshirojnë të shohin listen e emisioneve. Gjithashtu mund të abonoheni në podkaste dhe t’i dërgoni ato në një listë që mund të shkurtohet sa herë që ju pëlqen.

Google shtoi mbështetje për podkastet në shërbimin e saj të Google Play Music streaming në prill të vitit 2016 dhe duket sikur kjo është mënyra e kompanisë për të bërë më shumë podkaste dhe lehtësisht të arritshëm për përdoruesit e Android. Ka kuptim, duke pasur parasysh se hapësira është rritur vazhdimisht gjatë dy viteve të fundit, dhe tregtarët kanë rritur ndjeshëm shpenzimet e tyre të reklamave.