File pule

nevojiten
 
275 gr oriz
1.thelb hudher
1kese majdanoz(30gr)
350 gr file pule
5  lug.buk e bluar
3  speca te mdhenje
50 gr margarin
pergaditja:
 
50gr margarin –hudhra e prer shum imet-1 lug majdanoz- peper-krip-perzihen mir .filea prehet ne forum gjepi  dhe mbushet me marinaden mbyllet mir  kriposet dhe peperoset prap kapet me rrmojse  futet ne veq te rahura  dhe ne buken e bluar ,25 gr  margarin te nxehur fergohet  per 15 minuta. orizi  pregaditet : margarina nxehet qitet orizi fergohet pak i shtohet krip dhe uj  dhe zihet  sa edhte e nevojshme.specat fergohen ne margarin per 10 minuta.  orizi i zier qitet te specat e ferguar shtohet majdanozi i mbetur perzihet ngadal dhe fergohet edhe per 2 minuta.  servohet me file pule qe me par kemi   pjekur .
 
ju beft mir
selam elejkum