Fiku, ideal kundër lodhjes dhe infeksioneve

Fiku është një frut i cili shquhet si një ndër më të vjetërit në botë. Ai është i pasur me proteina, sheqer, fosfor, kalcium, vitaminë A, B dhe C, duke u cilësuar si një frut ideal kundër lodhjes.

Fiqtë kane një rol të rëndësishëm në vetitë laksative, në rast të problemeve me kapsllëkun, si tek te rriturit por edhe për fëmijët.

Gjithashtu fruti i fikut mund të përdoret për të luftuar infeksione të ndryshme si të ftohtit dhe dhimbjet e fytit./kohaislame