FËMIJA I SODIT

 

N? momentin q? lind e presim me shum? g?zim

gjithandej pranojm? dhurata dhe shum? urim,

sa e sa her? nat?n zgjohemi p?r ta ushqyer e mbuluar

e n? rast? dhimbjesh japim gjithçka p?r ta sh?ruar.

 

N? dy-tre vitet e para p?rkujdesemi shum?

i ofrojm? siguri,ngroht?si e dashuri n? maksimum,

nga ky p?rkujdes,p?rk?dhel?si fillon? t’lazdrohet

e gjith? sht?pia nga ai pesh? çohet.

 

Si p?rtac problematik largohet nga sht?pia

e kthehet n? t? vet?m kur ta kaplon uria,

me or? t? t?ra n? rrug? q?ndron

dhe çdo t? mir? e t? keqe nga ajo e m?son.

 

Me tu k?thyer n? sht?pi t? m?suarat i zbaton

e me sjelljen e tij prind?rit shum? i nervozon,

t? rrevoltur e mbyllyn n? sht?pi,kinse t? rrug?s p?r ti haruar

e ulin pran TV-?s,n? fakt m?simet edhe m? shum? p?r t’ia shtuar.

 

Ende pa i m?suar shkronjat e para

ende pa i m?suar dy fjal? t? mbara,

m?sojn? sharje e shum? fjal? t? pista

e kur nervozohen t? v?rsulen me fjal? t? pakuptimta.

 

Ende pa e kuptuar se çka ?sht? f?mij?ria

ende pa e m?suar se çka ?sht? besnik?ria

nga TV-ja m?sojn? se çka ?sht? dashuria

mbi t? gjitha l?ndimet q? p?sojn? nga tradh?tia.

 

Fjal?t e tyre jan? trondit?se

sjelljet e tyre jan? ç?rrodit?se,

respekti i tyre ?sht? vet?m p?r interes

e t? nes?rmen,sa ky f?mij mund t? ket sukses?

 

 

F?mija si f?mij nuk ?sht? fajtor

prindi mbi t? duhet t? ket kontroll,

nuk duhet p?rgjithçka ti thot? boll

por t’ia m?soj rrug?n e jet?s,q? ai t’mos mbetet gjithmon nj? amator.

 

                                                           Shkruar nga: Xhemshit Jusufi

                                                                                     12.Shtator.2014