Facebook kërkon të dominojë botën

Gati një e katërta e banorëve të botës përdorin Facebook. Dhe rrjeti gjigant social mendon se edhe pjesa tjetër do ta përdorin atë së shpejti .

Në një kërkimi të kohëve të fundit nga Facebook, i cili hapi konferencën e zhvilluesve F8 ka kërkuar që është rritur numri i konsumatorëve në vendet në zhvillim.

Ambiciet globale të Facebook janë të mëdha: ata duan të ofrojnë shërbime digjitale në gjithë botën, veçanërisht në vendet e varfra. Për të arritur këtë janë angazhuar 2,600 zhvillues në strukturën e F8.

“F8 ka filluar në vitin 2007 si një mënyrë për të lidhur me komunitetin zhvillues dhe të zhvillojmë platformën tonë”, ka thënë Debbie Liu, nënkryetar i platformës në Facebook, për USA Today.