Facebook ju gjurmon edhe sikur të ç’aktivizoni GPS

Facebook ju gjurmon edhe sikur të ç’aktivizoni GPS

Facebook mund tu dërgojë përdoruesve reklama sipas vendndodhjes edhe nëse bllokojnë aksesin e GPS nga aplikacioni në fjalë zbuloi një hetim.

Nuk ekziston një mënyrë për të parandaluar këtë sipas hulumtueses së sigurisë Aleksandra Korolova.

Ajo tha se Facebook krijon iluzionin e kontrollit kur në të vërtetë nuk ua jep përdoruesve.

Rrjeti social thotë se u jep përdoruesve kontroll mbi informacionin e tyre e ndërsa për një pjesë e tyre kjo është e vërtetë, përdoruesit nuk e ndalojnë dot Facebook së gjurmuari vendndodhjen e tyre.

Sipas Korolova Facebook mëson vendndodhjen e përdoruesve nga adresa IP, Wi-Fi ose të dhënat e Bluetooth.

Megjithatë rrjeti social i kontaktuar mohoi të gjurmonte vendndodhjen e përdoruesve nga Wi-Fi dhe e bën këtë vetëm përmes IP ose Check-in.

Korolova tha se Facebook duhet të ofrojë një opsion për ta ç’aktivizuar tërësisht gjurmimin e vendndodhjes.