Egjipt, arkeologët zbulojnë një lokalitet të lashtë

Egjipt, arkeologët zbulojnë një lokalitet të lashtë

Arkeologët egjiptianë zbuluan një lokalitet të madh të lashtë në afërsi të qytetit Mit Rahin, rreth njëzet kilometra në jug të Kajros, transmeton Anadolu Agency (AA).

Ministria përgjegjëse për çështjet e Antikitetit, bëri të ditur se arkeologët egjiptianë zbuluan të martën një lokalitet ku ndodhej një banjë e madhe romake dhe disa dhoma, me gjasë për kryerje të riteve fetare.

Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Lartë për Antikë, Mostafa Waziri, tha se lokaliteti në fjalë me siguri ka qenë pjesë e një blloku të banimit në atë zonë, kryeqytet i të cilës ishte qyteti i lashtë egjiptian, Memfisi.

Memfisi ishte themeluar rreth 3.100 vjet para epokës së re, një vendbanim i mbretit Mensa, njeriu që bashkoi Egjiptin e sipërm me atë të poshtëm.

Egjipti shpreson që zbulimet e tilla, do të kontribuojnë në rritjen e turizmit, i cili pësoi nga trazirat politike të vitit 2011.