Dobitë e vajit të arrave

Vaji i arrës është një burim i shkëlqyer i acideve yndyrore omega 3 dhe në përbërjen e saj gjejmë proteina, kripëra minerale, zink, kalcium, potasium, hekur dhe vitamina E dhe C që përbëjnë një burim ushqyes për shëndetin.

Konsumimi i vajit të arrës ndihmon enët e gjakut duke u dhënë atyre më shumë forcë për një funksionim më normal.

Gjithashtu vaji i arrës përmban jod që është parësor për mirëfunksionimin e gjëndrës së tiroideve, përmirëson lëkurën kundër plakjes, kundër inflamacionit, si dhe ka veti të larta antibakteriale dhe antivirale.

Studimet kanë treguar se qelizat e trurit kanë nevojë për acide yndyrore për këtë arsye dieotologët këshillojnë përdorimin e vajit të arrave.