Disa shêngjergjin,festê i thojnê??

Nê Kosovê e shume vende Shqiptare
Ka shumê njerzê qe shêngjergjin po e
Festojnê shkojnê ne tyrbe,teqe,duke,u
Lutu se nga dita e shêngjergjit,kan dobi

Na tubohen nepêr tyrbe,teqe,me muzik
Ata argêtohen e,nuk respektojne fen e vet
Duke u perzi Bura,Gra,Vajza,e Djemê,duke
Hangêrê e duke pi edhe alkoholin-haramê

Po ti pytesh,shumicên e tyre se qka êshtê
Kjo feste,qê po festoni,pêrgjigjene,êshte e
Naive dhe e thjeshte,se kete feste, e kemi
Nga Babê-Babademê qe,festuan para nesh

Disa femra dalin natên neper,reka marin uje
Dhe i kepusin edhe sa hitha,e rema tjera,duke
U, zgjuarê heret e sterpikê fêmijete e familjen
Duke ju uruarê,qe ky vite te ken,shum shêndet

Allahu Azzuvexhel, njeriun e ka krijuare i dha
Tê gjitha tê mirat e ksaj bote,token,diell,hanê
Po i tregojê edhe besimin me te pastere,e kjo
Ështê Islami,o njeri,gjka lakmoni ti ne haramê

A, mendoni ju o njerzê, qka do bajshê ne ketê
Botê,kurr te shkoshê ti ne Ahiret,pêr gabimetê
E,ksaj bote ti para Allahut-Azzuvexhel pêrgjegje
Do japêsh,a do te ndihmojê ty tyrbja,teqja, dhe

Muzika largohuni o,Muslimanê nga festat e kota
As shêngjergji,e ase 8,marsi,e viti i ri,hallojinjete
Kto nuk janê festat,tona,pore pendohuni ju sa ma
Shpejte,se Allahu,xh,h,êshte mêshirbers,e ju falê

Mos i leni ju fêmijetê tê festojnê,festa tê huaja po
Tregonu,se Muslimanêtê i kanê vete,dy festa,qe,ne
Festojme,Fitêr dhe Kurbanê,Bajrami,dhe obligiminê
Qê e kemi,5 kohet e Namazit mos ti harrojme,edhe

Namazin e Natêse e,Zemren ta Qetson,nuk na, duhen,
Kjo ditê e shêngjergjitê,pêrveqê qe njerzimit, besimin
Ju largonê porê,neve pyjet,e parqet na i shêmtonê me
Dhezjên e zjarreve,e prerje,gjingja,e duke pire,alkohol
Pendonu o,ju njerzê,e mu kurrê mos festoni-shêngjergj????

Sabri Vilanci:7/05/ 2013-Hässlehol/ Suedi.