DIALOGU MES TË MBULUARËS DHE SHEJTANIT

– Shejtani të mbuluarës i tha:

Kush do ta kërkon dorën tënde kur ti e ke vendosur mbulesën.

Si do të vjen njeri kur ti je fshehur pas mbulesës.

Nga mbulesa do të humbet bukuria dhe do të ik lulëzimi i rinisë.

– E mbuluara buzëqeshi dhe iu përgjigj:

Synimi im është kënaqësia e Allahut dhe tek Ai është kthimi.

Nuk jam e kënaqur të jem si ëmbëlsira ku mbi të është ulur miza.

Apo të jem si një copë mishi që e kafshojnë sytë e ujqve.

Në mbulesën time veten e ndjej se jam aq shumë lartë sikurse të jem në qiej.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU