Apple Watch mund të zbulojë diabetin herët

Sipas një studimi të ri, sensori i normës së zemrës i Apple Watch siguron informacion për 85 për qind të përdoruesve në lidhje me nëse dikush ka diabet apo jo.

Sipas themeluesit të kardiologjisë , Brandon Ballinger , në një studim të ri, Apple Watch ishte në gjendje të identifikonte diabetin në 85 për qind të rasteve me të cilat u diagnostikua. Studimi u zhvillua në mesin e 14,000 pronarëve të Apple Watch të Cardiogram dhe UCSF. Në 462 të përdoruesve, Apple Watch ka zbuluar nëpërmjet sensorit të rrahjes së zemrës sëmundjen e diabetit, transmeton lajmi.net.

Deri në vitin 2015, u zbulua se shkalla e zemrës për pushim dhe pjesa tjetër e rrahjeve të ndryshme të zemrës janë të lidhura ngushtë dhe mund të përdoren për të përcaktuar diabetin , siç raporton Techcrunch . Si rezultat, është gjithashtu e mundur të zbulohet nga senzor i Apple Watch nëse dikush është i sëmurë apo jo.

Më shumë rezultate
Sipas Ballinger , në të kaluarën, tashmë keni qenë në gjendje të zbuloni me një probabilitet prej 97 për qind, nëse dikush ka një rrahje zemre abnormale dhe me probabilitet 90 për qind, nëse dikush vuan nga mungesa e gjumit. Të gjitha zbulimet janë botuar në revistat shkencore.

Kështu që duhet të jetë e mundur edhe me Apple Watch për të zbuluar diabetin . Çdo zbulim i hershëm mund të ndihmojë për të zvogëluar efektet anësore, thonë ata.