DEFINICIONI I KOHËS

E ngadalshme, kur pret.
E shpejtë, kur frikësohesh.
E gjatë, kur je i pikëlluar.
E shkurtër, kur gëzohesh.
Nuk mbaron, kur ke dhimbje.
Nuk e ndien atë, kur je i lumtur.
Vrasëse, kur je në gjendje vetmie.
Ndalet, kur dashuron.
“Kohën” nuk e përcaktojnë akrepat e orës, po ajo ndryshon sipas të rrahurave të zemrës sate dhe gjendjes shpirtërore.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU