DEDIKUAR TË PËRMALLUARVE DHE TË DASHURUARVE (3)

1. Ndoshta largimi është i dhembshëm, mirëpo është më i mirë sesa afërsia pa respekt!

2. Kur e donë një njeri, mos i hulumto shkaqet që të bën ta duash atë, po hulumto atë që të bën ta ruash atë!

3. Zemra që e njeh kuptimin e dashurisë së sinqertë, në fjalorin e saj nuk ekziston fjala e quajtur tradhti!

4. Ndjej nevojë për një person që e dëgjon gjithë atë që e kam në brendësinë time dhe më thotë: Nëse të gjithë të braktisin, unë asnjëherë nuk të braktisi!

5. Nuk krahasohet dashuria e njerëzve me pamjen e tyre të shpeshtë.. ngase ka njerëz që banojnë në zemër edhe pse i takojmë pak herë!!

6. Harro se kush të ka lënduar dje, por mos harro se kush të donë fort sot.

7. Disa njerëz e lexojnë pikëllimin tënd nga sytë e tu, edhe madje kur ti je i buzëqeshur!

8. Vetmia është e këndshme kur e zgjedhim vet, mirëpo ajo është e egër kur detyrohemi në të!

9. Të kërkuarit falje është parfum i bukur, i cili i shndërron shumicën e momenteve budallallëku, në dhuratë të bukur!

10. Të heshturit; ose bartin brengë të madhe ose ëndërr të madhe!!

11. Nuk jam melaqe pa gjynahe, por edhe nuk jam nga ata që i mashtron të dashurit dhe i tradhton shokët!!

12. Bëni të lumtur ata që i doni se vdekja nuk merr leje nga asnjëri prej tyre kur ju afrohet!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU