BUZËQESHU!

Buzëqeshu kur ulesh me familjen tënde, ka njerëz që shpresojnë të kenë familje.
Buzëqeshu kur shkon në punë, plot nga njerëzit kërkojnë punë.
Buzëqeshu se je shëndoshë e mirë, të sëmurit e japin pasurinë që të shërohen.
Buzëqeshu sa je i gjallë dhe furnizohesh, të vdekurit e shpresojnë jetën që të punojnë vepra të mira.
Buzëqeshu se ke Zot, që i lutesh dhe e adhuron atë, ka nga njerëzit që i bien në sexhde lopës.
Buzëqeshu se je ti… ai je ti… tjetri shpreson të jetë si ti.
Buzëqeshu edhe atë vazhdimisht, falënderoje Allahun dhe përhape kulturën e të buzëqeshurit në rrethin tënd.
O Zoti im, Ty të takon falënderimi ashtu si e meriton Madhëria Jote dhe Sundimi Yt.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU