BUZËQESHJA DHE LOTI

N? v?shtir?si pikon loti

n? vransir? ndryshon moti,

n? acar mungon i ngrohti

n? shkretir? mungon i ftohti.

 

Buz?qeshja dhe loti

jan? si nj? ndryshim moti,

po u shfaq nj?ra n? fytyr?

ik?n tjetra pa vet? d?shir?.

 

Po erdhi buz?qeshja ik?n pik?llimi

po u shfaq loti zhduket g?zimi,

e para i ng?rthen v?shtir?sit mbrenda vetes

nd?rsa e dyta,me fjal? dhembshurie i nxjer? prej vetvetes.

 

Buz?qeshu se me buz?qeshje zgjat? jet?n

Buz?qeshu e mos loto se me lot? shkatron? vet?n

Buz?qeshu se buz?qeshja ?sht? sadaka

Buz?qeshu se buz?qeshjen p?rveç njeriut asnj? krijes tjet?r se ka.

 

Buz?qeshu me njer?zit q? n? vend t? lot?ve tu kthejn? buzqeshje

Buz?qeshu me prind?rit e kujdesu t? jetojn? dhe jen? t? lumtur me ty

Buz?qeshu me f?mij?t dhe urdh?roj q? edhe ata t? shp?rndajn? buz?qeshje

Buz?qeshu me bashk?shorten,b?je t’jet e lumtur dhe krenare q? jeton me ty.

 

N?se buz?qeshja vjen? para lot?ve s’?sht? e ?mb?l dhe nuk ka kuptim

Por m? e ?mb?l ?sht? kur vjen? n? mes tyre dhe hidh?rimin e kthen n? g?zim

N?se t? l?ndojn? mos u hidh?ro,por buz?qeshu dhe fito zemrat e njer?zve

Buz?qeshu se vet? buz?qeshja ?sht? mrekulli n? vend t? fjal?ve

 

Ka njer?z q? p?rveç fjal?ve edhe buz?qeshjet i kan t? sinqerta

por ka t? atill? q? p?rveç fjal?ve edhe buz?qeshjet i kan t? pav?rteta,

i till? ?sht? njeriu kur i jepet liri n? shfryt?zimin e mir?sive

dhe vepron pa e kuptuar se jeta s’ka ?mb?lsi pa mrekullin e buz?qeshjeve.

 

                                                  Shkruar nga :Xhemshit Jusufi

                                                            26.Tetor.2013