Brenda një viti pranojnë Islamin me dhjetra izraelitë

Gazeta izraelite Yediot Aharonot newspaper publikoi këto ditë rezultatet e studimeve për pranimin e Islamit në mesin e hebrenjve në Izrael

Sipas studimeve të bëra nga profesori Yitzhak Ritter, brenda vitit në Izrael, rreth njëzet hebrenj konvertohen në islam. Sipas këtij studimi Islami tek hebrenjtë vjen nëpërmjet kanaleve televizive satelitore dhe internetit.

Është interesante se në Izrael ekzistojnë shumë shoqata që zhvillojnë aktivitete me hebrenjtë e konvertuar në Islam.

Shoqatat të tilla si “Yad not Haim” zhvillojnë shumë aktivitete për t’i bindur hebrenjtë muslimanë të largohen nga Islami. Ata justifikohen me tezën se në këtë mënyrë përpiqen që t’i shpëtojnë.

Daiu më i famshëm hebre në Izrael është Yusuf al-Khattab, respektivisht Joseph Cohen. Për davetin e tij profesor Yitzhak Ritter thotë:” Në 30 vitet e fundit, nuk kam parë person më aktiv që fton hebrenjtë në Islam në shtetin e Izraelit.”