TË MOS FRIGOHEMI NGA TËRMETI

Vëllezër dhe motra të nderuara,ia kujtoj vetes edhe,juve,se,tërmeti,vërrshima,ndeshja,sëmundja e tjera nuk e sjellin vdekjen,pasiqë vdekja është e caktuar.
Pra vdekjen e bjen exheli(momenti i caktuar nga Allahu i lartëmadhëruar)
Kurse këta që i permendëm mund të jenë vetëm si sebep(shkas) pra sebepi nuk sjell vdekjen por kur vjen vdekja kërkon sebep.
Psh.njiherë ka ra një aeroplan,ku në të ka patur 126 udhëtarë,125 kan mbetur të vdekur, madje as trupat nuk kan mundur t’i njohin,kurse në mesin e tyre,ka shpëtua vetëm një fëmi 2 vjecar.
Kjo na jep të kuptojmë se,ai që se ka patur exhelin, edhe pse ka qenë po në atë aeroplan ka mbetur i gjallë,madje aspak nuk është dēmtua trupi i njomë i tij.
Andaj nuk ka nevojë të frigohemi,e sidomos, fëmive të mos iu shkaktojmë trauma duke përmendur tërmetin.
Ne duhet të pendohemi tek Allahu,dhe t’i lutemi Allahut xh.sh.që të mos na sprovon dhe të mos na dënon për shkak të gabimeve tona.
O Zoti ynë,të lutemi që,për hirë të fëmive tanë të pafajshëm,na mëshiro edhe neve ja Rabbel aleminë.

Shkruar nga Dr. Zekerija Bajrami, transmeton Radio Pendimi.