Bashkimi, më i vështirë se çlirimi i Kosovës

Shkrimtari dhe publicisti i njohur shqiptar Kim Mehmeti, bashkimin e shqiptarëve e ka vlerësuar proces më të vështirë se çlirimi i Kosovës nga Serba.
Ai ka deklaruar se ku bashkim më së shumti frikëson udhëheqësit e partive politike në Shqipëri dhe në Kosovë.
Mehmeti në një intervistë dhënë ‘Epokës së Re’, ka thënë se nëse lejohet të zhbëhet kjo ëndërr, atëherë shqiptarët do të mbesin pa të nesërme.
Duke folur për situatën e shqiptarët e Maqedonisë do të duhet të përballen me vetveten. Mehmeti ka thënë se Maqedonia është bërë pronë e Gruevskit dhe familjes së tij.
Sipas tij shqiptarët në këtë shtet heshtin ngaqë nuk kanë as parti në qeveri e as opozitë. “Ne si shqiptarë nuk duhet të lejojmë të vdes ëndrra e një populli, një gjuhë e një shtet”, ka thënë Mehmet./mszh