Bananja ndikon pozitivisht në sistemin nervoz

Bananja ndikon pozitivisht në sistemin nervoz

Bananet kanë fuqi për të lehtësuar shumë dhimbje si dhe për të ju ndihmuar në luftën kundër sëmundjeve.

Ato janë të pasura me ushqyes, vitamina A, B6 dhe C dhe përmbajnë minerale fosfor, mangan, magnez, kalium dhe acid folik.

Për shkak të sasisë më të lartë të vitaminës B, ato janë të dobishme për sistemin nervor. Lehtësojnë gjendjen e depresionit dhe veprojnë si zbutës, pasi proteina gjatë tretjes çon në formimin e serotoninës, hormon i kënaqësisë.

Po ashtu, lëkura e bananes mund të përdorohet edhe për zbutjen dhe përmirësimin e lëkurës pas ndonjë irritomi apo skuqjeje