Automobili turk, me kërkesa të jashtëzakonshme në treg

Pas prezantimit publik të automobilit vendor, ministri turk i Shkencës, Industrisë dhe Teknologjisë, Fikri Isik deklaroi se kanë vërejtur një interes të jashtëzakonshëm.

Shumë organizata të botës së biznesit, duke filluar nga organizatat e shoqërisë civile, kanë dhënë fjalën për blerjen e automobilit vendorë.
Kryetari i Dhomës së Zejtarëve dhe Artizanëve të Turqisë, Bendevi Palandoken, bëri të ditur se në Turqi ka mbi 3 milion taksi dhe shtoi: “Sapo të mbarojë automobili vendorë, unë do të fillojë një fushatë që të gjitha taksitë të përdorin këtë automobil”.
Edhe Zv.Kryetari i Sindikatës Memur-Sen, Hacı Bayram Tonbul tha se kanë filluar përgatitjet për automobilin vendorë dhe sëbashku me të gjithë përfaqësuesit lokalë do të japin kërkesën për blerjen e këtyre automobilave.
Ndërkaq edhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Bursa-s, (BTSO), ka njoftuar se në rajonin industrial TEKNOSAB të Bursa-s janë gati për prodhimin e automobilave.
“Ne jemi duke zhvilluar lobimin për prodhimin e automobilit dhe në emër të BTSO, ne kemi besim tek automobili prodhim vendor” tha Kryetari i Bordit Drejtues të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Bursa-s, Ibrahim Burkay./kohaislame