Anija e parë e Teslas do të bëjë udhëtimin e parë në vjeshtë

Në Holandë, anijet e para të ngarkesave elektrike të zhvilluara si pjesë e një projekti prej 100 milion euro pritet të bëjnë udhëtimin e tyre të parë së shpejti.

Dy anije mallrash elektrike do të festojnë udhëtimin e tyre të parë në Wilhelminakanal në Holandë në vjeshtë. Transportuesit, të njohur si “anijet Tesla” për projektimin e tyre modern, në të ardhmen do të veprojnë midis parkut industrial Vossenberg-West dhe portit të Roterdamit. Ata mund të mbajnë deri në 280 kontejnerë secila dhe janë 110 metra të gjatë dhe 11.4 metra të gjerë. Të katër bateritë e brendshme janë të mjaftueshme për 34 orë ngarje dhe mund të mbushen plotësisht brenda katër orëve, transmeton lajmi.net.

Transportuesit elektrikë u ndërtuan në rrjedhën e projektit Port-Liner të financuar nga BE dhe do të përdoren në të ardhmen nga kompania logjistike GVT. Projekti financohet me 100 milionë euro, nga të cilat shtatë milionë euro janë kontribuar nga një mbështetje infrastrukturore për BE. Nga 100 milionë euro do të ndërtohet të paktën 15 anije mallrash elektrike. Tashmë gjashtë transportuesit e parë duhet të sigurojnë që në Holandë të nevojiten mesatarisht 23,000 kamionë më pak.