vershimet-kosov-2021

Angela Merkel, kancelarja gjermane, aktualisht liderja më me ndikim në botë, një shkenctare e fizikës dhe kimisë që është kthyer në një politikane

Kjo është Angela Merkel, kancelarja gjermane, aktualisht liderja më me ndikim në botë, një shkenctare e fizikës dhe kimisë që është kthyer në një politikane.

Ajo flet rrjedhshëm anglisht dhe rusisht.

Ajo udhëheq ekonominë më të madhe në BE dhe më të rëndësishmen në botë.
Sidoqoftë, ajo nuk merr shërbim publik falas, strehim, energji elektrike, benzinë, shpenzime argëtimi, kuzhinier personal, telefon falas nga buxheti i shtetit dhe e jeton jetën e saj me përulësi si çdo shtetas tjetër gjerman.

Ajo blen vete (foto në një supermarket në Berlin), mban çantat e saj të pazarit, paguan një biletë parkimi nga xhepi i saj.

Një reporter së fundmi e pyeti atë, “Mos harroni se ju fotografova me të njëjtën veshje dhjetë vjet më parë?
Ajo i tha atij, “Misioni im është t’i shërbej popullit tim, të mos jem model”.

Si jane politikanet tona?

Dr.Samire Ademi