AMANETI I NANËS

AMANETI I NANËS
 
Ky Sabriu Burr i Mêrgimit
Sivjetê pat”Vitin e Pikêllimit
I Vdic Vêllai shume i ri,pase
Dy mujve i Vdic,Nana nê Pleqri
 
Pêr Vdekjen e Vêllait ka Qêllue
Pêr Vdekjên e Nênês,smujti me 
Shkue ia ka,Lanê Nana Amanet
Pêr Vdekjen time,mos merr-Kasavet
 
Kurr ka Shkue Shoku ime Sabri,N!Kosovê
Atje Vllaun e Vete ne Vushtrri e ka Varrosê
Kurr o Pêrshêndete Sabriu me Nanên e Vetê
Nêna e Sabriut,ja la edhe te Fundin-Amanetê
 
Sabri” Pêr Qenanin ti erdhe nga Suedija,edhe vetê
Qê Vdesê une ti unê po ta le edhe nji -Amanetê
Ti mose gabo prapê me ardhe,e Sabriu nenes i ka
Thanê Qyshe po me thue Kêshtu oj,Nena e jemê
 
Djali i Jem,Mos u Hatrro,Fjalen time Gjithmon e,ke
Dêgjaue edhe Xhevapi pêr mu kurr tê vjenê,edhe 
Mose me Ardhe Shpirtin tim Rahate me ma Lanê
Se edhe ti ki Femije e ata Meziten pêr ty,e Perihanin
 
I,Erdhi Lajmi Sabriut ktu ne Kyrbet te-Suedisê
Qê i ka Vdeke edhe Nêna Muzaferi,qe e riti-Jetim
Shume Shoku ime Sabri êshte Ngushtue,qê N,Kosovê
S, Mundi me Shkue,Amanetin e Nênêse ne vende e ka que
 
T,Pamenitê Shoku ime Sabri e Mbajti ne-Hässleholm-Suedi
Vllêzrit Tjerê Njê nê-Vushtrri-Gjermani si dhe ne- Kroaci
Ashtu Qyshe êshte Lêne Amaneti nga Nêna e Shokut tim
Sabriu,E Lumja Ajo Nênê pere ketê djale qe e ke lanê-Pasê
 
Ajo e ka Ditê Rendin e Shtepisê,Ja ka pase Dertin shumê-Sabris
Qyshê me Ardhe tashe per me mê Vorrosê prej Suedis,te Largêt
Pêr ket edhe Nana e Sabris ja kishte Lanê kêtê- Amanet,Sabris
Dhe i tha pêre nê Kosovê pra mose me u nisê Shoku,ime-Sabri
 
Nêna e Mirê-Kurrê êshte Gjallê, Amanetit i Bên -Ballê,e Udhezoi
Djalin e Vetê,se Qyshê Duhetê me Jetue ne Islame e ne ketê-Jete
Shoku ime Sabri, e ka Paturrê Shume Vêshtirrê se e ka Pasurrê 
Nênên Shume Burrnore,Por i dha Vetit,e Familjese edhe -Gajretê
 
Sabriu Kêshtu u Pajtue,po Amanetin e Nanêse se Vete ne Vende
E, ka que, Pêr se Vdekurri e ka Rrespektue,Pêr sa tê Jete Jeta e me
Jetue,Shoku ime Nênên e Vete Gjithmone ka me e Rrespektu,Ishalla
Hallall,se me Nênen me ska me u takue ne kete Dynja,Sepse ajo mu 
Nuk êshte e,Gjallê,i ka Ndihmue edhe Pêr Vdekje me Hargjime tina o-Vorrosê