A’I LEJOHET HAXHIUT VËNIA E RRYPIT TĒ LËKURËS GJATË PERIUDHËS SË IHRAMIT!

Pyetje:
A lejohet haxhiu gjatë periudhës së ihramit të vnojë rryp të lëkurës në belin e tij në të cilin gjendet një xhep të cilin e shfrytëzon haxhiu pêr ruajtjen e parave?

Përgjigje:
Lejohet një gjë e tillë.
Përmes rrypit haxhiu e shtrëngon belin e tij apo ihramin e tij si dhe ruan parat e tij.
Një veprim i tillë ka qenë i njohur në kohën e pejgamberit alejhi selam, dhe pejgamberi alejhi selam nuk e ndaloi askë të mos e vepronte një gjë të tillë.

Shejh Hamed Ibn Abdullah Ibn Abdulaziz el Hamed.

Nga arabishtja:
Suad Shabani