A lejohet përdorimi i pilulave(barnave) të cilat parandalojnë ardhjen e të përmuajshmëve(menstruacioneve) gjatë haxhit dhe ramazanit?

Përdorimi i pilulave për ndalimin e menstruacioneve !

Pyetje:

A lejohet përdorimi i pilulave(barnave) të cilat parandalojnë ardhjen e të përmuajshmëve(menstruacioneve) gjatë haxhit dhe ramazanit?

Përgjigje:

Lejohet me kusht që ato mos të jenë dëmtuese për shëndetin e femrës.
Pêrdoren pilulat të cilat parandalojnë ardhjen e mujoreve në ditë të caktuara të haxhit ose ramazanit.

E kanë përmend dijetarët tek fundi i kapitullit mbi menstruacionet që nuk ka asgjë të keqe dhe lejohet që gruaja ti përdorë pilulat ose ndonjë barnë tjetër i cili parandalon ardhjen e menstruacioneve.

Pra, mund t’i përdorë dhe nuk ka asgjë të keqe inshallah.

Shejh Abdullah el Humejd, rahimehullah.

nga arabishtja:
Suad Shabani