A e dini se … Operacionet e para me aneztizion janë kryer nga kirurgët musliman të Spanjës

Në Spanjën Islame, Ez-Zahravi dhe Ibn Zuhr bashkë me disa kirurgë tjerë muslimanë, kanë kryer qindra operacione me anestezione që bëheshin nga përdorimi i garzave të lagura me narkotikë duke i vendosur në fytyrë.

Këto operacione janë kryer 600 vjet para amerikanit C.W.Long i cili pretendonte se ishte i pari që ka kryer operacionet me anestezion.