5 smartfonët më të shitur të të gjitha kohërave

Të dy smartfonët Samsung Galaxy S3 dhe iPhone 5 i Apple përllogarisin rreth 70 milionë shitje, përkatësisht në vendin e pestë. Fatkeqësisht, shifrat e shitjeve janë të rrumbullakosura në miliona më të afërt, duke bërë të mundur që secila nga këto dy modele të kenë disa mijëra shitje tepër apo edhe më shumë. Është interesante se të dy këta telefona janë ndërtuar në momentin më të mirë të paraardhësve të tyre – Galaxy S2 dhe iPhone 4s. Të dy u lançuan në vitin 2012, pikërisht në fazën e shpejtë të rritjes së tregut të smartfonëve. Përpjekjet kryesore të kompanisë Samsung për vitin 2012 e forcuan pozicionin e kompanisë si një lider në tregun e smartfonëve dhe panë që kompania filloi të shkëputet nga lojtarët e tjerë të hershëm në ekosistemin Android. Për Apple, iPhone 5 ishte një lëvizje tjetër në një formulë të qartë, me një ekran pak më të madh prej 4 inç që ishte faktori kryesor i shitjes së paraardhësit të tij.

78 milionë – iPhone 7 dhe iPhone 7 Plus

Seria e iPhone 7 është në vendin e katërt në listën tonë, për shkak të një përzgjedhjeje të pajisjeve të reja për aparatet e Apple, edhe nëse ato nuk ishin të parat e industrisë. Një vlerësim IP për rezistencën ndaj ujit, opsionet më të mëdha të ruajtjes dhe një bateri më e madhe ishin të gjitha arsyet e duhura për të përmirësuar një iPhone më të vjetër.

80 milionë – Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 mbetet objektivi i kompanisë për tu mundur, pavarësisht nga aparatet shumë më të sofistikuara dhe më të larta që ka kjo markë që nga ajo kohë. Përsëri, Samsung arriti të përfitojë nga suksesi i Galaxy S3 për të vendosur veten në krye të tregut, falë S3 dhe një shtytje të madhe të marketingut. Galaxy S4 u dallua pjesërisht nga hardueri i tij gjithnjë e më i lartë, si dhe aftësitë mbresëlënëse të softuerit. Karakteristika si ndjekja e syve dhe Air View me prekje arritën maksimumin e interesit. Për më tepër, kjo shërbeu si një dëshmi se Samsung ishte në gjendje të bënte më shumë me Android sesa konkurrentët e saj dhe se diferencimi ndihmonte në ruajtjen e një identiteti unik për markën Samsung Galaxy.

150 milion – Nokia 5230

Ndoshta hyrja më e habitshme në listë, në vendin e dytë , është një smartfon pro-buxhetor nga Nokia – 5230. Asnjëherë nuk ishte parashikuar kurrë si një smartfon në kuptimin modern, madje as nuk mbështeti një lidhje WiFi, megjithatë shitet shumë më mirë sesa pothuajse çdo smartfon që prej atëherë. Nokia 5230 u lançua në vitin 2009, duke u paketuar në Symbian OS të kompanisë, jo në Windows Mobile ose në sistemin operativ Android të njohur si linjat më inteligjente të kompanisë smartfone. Ekrani me 3,2 inç, kamera e pasme me 2 megapiksel dhe hapësirë ruajtëse 70MB. Megjithatë, mungesa e veçorive ndihmoi në uljen e çmimit, duke e bërë këtë një celular shumë tërheqës në tregjet buxhetore.

220 milionë – iPhone 6 dhe iPhone 6 Plus

Nëse Galaxy S4 është objektivi më I lartë i Samsung për tu mundur, atëherë seria e iPhone 6 është ekuivalenti i Apple. Ky rekord shitjesh duket se nuk po vihet në rrezik nga pritja e iPhone 8 dhe X. IPhone 6 Plus ndoshta mund të kreditohet me pjesën më të madhe të suksesit të kësaj nisme, pasi kjo ishte hera e parë që Apple lëshoi ​​një smartfon me një ekran të madh dhe një faktor “phablet”. Paneli i celularit sigurisht nuk ishte i madh krahasuar me standardet e Android në vetëm 5.5 inç, por kjo pajisje i dha tifozëve të Apple dhe përdoruesve të energjisë një justifikim të madh për të ndryshuar celularët e tyre.

Përse nuk përfshihen smartfonët më të fundit?

Seria e iPhone 7 është hyrja më e fundit në listën tonë të smartfonëve, por nuk është më popullorja. Thelbi qëndron tek ato pajisje më të vjetra që kanë pasur shitjet më të mira. Por si ndodh ky rast kur smartfonët modern janë shumë më të mirë dhe tregu është edhe më i madh? Kjo ndoshta bie poshtë për dy arsye. Së pari, rritja e konkurrencës në treg gjatë viteve të fundit, që ndan shitjet midis një game më të gjerë prodhimesh dhe linjash produktesh. Për shembull, rritja e Huawei, Oppo, dhe të tjerëve që po zvogëlojnë hendekun midis Samsung dhe Apple. Së dyti është se lançimet më të njohura erdhën në epokën e artë të rritjes së tregut të smartfonëve.