3 ilaçe shtëpiake kundër alergjive

Po kërkoni alternative natyrale në vend të barërave kundër alergjisë?

Këto tre barishte dhe suplemnte janë mënyrat më të mira për të trajtuar simptomat e alergjisë në shtëpi.

Hithrat

Një nga barishtet më të mira për të trajtuar alergjinë është hithra. Merrni 2-3 kapsula të hithrës sapo filloni të ndjeni simptomat e alergjisë. Përsërisni me 1-3 kapsula 3-4 në ditë për 24-48 orë, transmeton lajmi.net.

Gjethet e hithrës përmbajnë histaminë, duke e bërë njo komponent të përdorur shpesh për shërimin e alergjive.

Zink

Zinku është një mineral i rëndësishëm për sistemin imunitar që gjithashtu parandalon lirimin e histaminës. Merrni rreth 15 miligramë në ditë që të parandaloni simptomat e alergjisë dhe 30 miligramë në ditë për më shumë se një javë kur alergjia vetëm se ka filluar.

Quercetin

Merrini 2-4 kapsula (nga 500 miligramë secila) çdo 4-6 otë kur keni simptoma alergjie; përndryshe, merrni 1-2 kapsula 3 herë në ditë që të ndihmoni në parandalimin e sulmeve të ardhshme të alergjisë.