Zbulohet xhamia 500 vjeçare

Zbulohet xhamia 500 vjeçare

Xhamia historike e zbuluar së fundmi afër Liqenit Lotus, besohet të jetë 500 vjet e vjetër dhe mund të shpallet një vend arkeologjik pas rishikimit të sondazheve të kryera nga autoritetet përkatëse.

Sipas detajeve, kohët e fundit janë gjetur rrënojat e xhamisë së vjetër ndërsa po punohej afër Liqenit Lotus. Në shkallën e parë u duk se xhamia ishte pothuajse 100 vjeçare, por kur Drejtoria e Mjedisit kërkoi mendimin e ekspertëve nga autoritetet përkatëse, ata treguan se ajo ishte ndërtuar rreth pesëqind vjet më parë.

Kjo xhami e braktisur u zbulua kur nisi makina e pastërtisë gjatë punës për zhvillimin e Liqenit Lotus. Pema banyan e vendosur në oborrin e xhamisë gjithashtu besohet të jetë 500 vjet e vjetër. Drejtori i Përgjithshëm i CDA-së bëri një vizitë në vendin e xhamisë dhe udhëzoi anëtarët e stafit të përgatisin një plan për ta rikthyer atë në lavdinë e tij origjinale.

Ekspertët e departamentit arkeologjik gjithashtu do të angazhohen në procesin e restaurimit që ka të ngjarë të fillojë në javët e ardhshme, shkruan Thenews, transmeton Klan Kosova.