Zbulohen anët e errëta të Hënës

 

Maryland, 20 dhjetor – Agjencia Hapësinore e NASA-s ka regjistruar pamje të pabesueshme të anës së errët të Hënës, të cilat kanë treguar detajet e papara deri tani të sipërfaqes së satelitit të Tokës

Hartat e reja fushore të bazuara në të dhënat e fundit tregojnë një sipërfaqe komplekse të Hënës me kratere të thella dhe sipërfaqe të pabarabartë.

Dr. Gregory Neumann nga Qendra Hapësinore “Goddard” e NASA-s në Maryland ka deklaruar se këto harta fushore me të dhënat e reja do të jenë referencat themelore për misionet e ardhshme shkencore në Hënë.

Fotot që i shihni tregojnë topografinë e hemisferave të ndryshimet në Hënë, shkruan “Daily Mail”.